fredag 15 juli 2011

Tågluff: Altea

Tänkte att det var smidigare att skriva här så slipper vi skriva till var och en vad som händer. Kom igår fram till resan egentliga mål, Altea. En stad ungefär en timme utanför Alicante, på det man i Spanien kallar Costa Blanca: Vita kusten. Här bodde min familj i mitten på 70-talet och här har jag varit mycket sedan jag var barn. Men resan hit har varit lite galen.
Resan började i söndags då vi tog oss ned till min syster i Malmö. Efter att vi tagit oss till Köpenhamn hade vi fått reda på att nattåget mellan Hamburg och Paris var fullbokat. I och med att våra lösa planer stod och föll med att komma med det tåget så fick vi börja tänka om. Skulle vi ta tåget mot Aschen och genom Belgien? Det skulle ta extra dagar. Dagar vi inte hade. Vi tänkte att vi försöker kolla med lokföraren i Hamburg om han inte kan tänka sig att släppa på två skötsamma ungdomar. Väl framme försökte vi desperat hitta den som var ansvarig för bokningen men blev hänvisade runt på tåget. Precis när vi hittat rätt person så stängdes dörrarna till tåget och vi rullade mot Paris. Problemet var bara att vi inte hade några platser och var inte särskilt intresserade av att bli avslängda på någon udda tysk ort. Men efter lite övertalning så lyckades vi faktsikt hitta två sovplatser och resan till Paris blev riktigt behaglig. Det fanns till och med dusch på tåget.
I Paris var det samma visa men där hade vi inte lika tur. Nattåget till Barcelona var fullbokat en vecka framåt. De vanliga omvägstågen var också fullbokade. Det var den franska nationaldagen och alla skulle resa i Frankrike. Efter flertalet parisiska tågstationer så lyckades vi hitta en omvägsresa via Montpellier - Portbeu - Barcelona dagen efter. Problemet var bara att det gick kl. 06 på morgonen. Dumsnåla som vi var tänkte vi att det var lika bra att vara uppe hela natten och hänga på stationen. Vad vi inte visste var att tågstationen stängde under natten och vi "tvingades" hänga tillsammans med Paris uteliggarelit tills tåget gick och vi var döda av trötthet.
Efter en snabb natt i Barcelona och en hel del tågtimmar senare kom vi igår, som sagt, till Altea. Här bor vi hos en vän till min familj i en stuga på landet, mitt i en apelsinodling. Här kommer vi stanna i kanske 4-5 dagar och äta spansk mat, bada och umgås.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket äventyr men ni klarar er visst alltid på något vis! Roligt att få leva genuint "Spanienliv". Bra att ha spanska vänner!

Helene Nyman :) sa...

Mitt i apelsinodlingen, verkar ju fullkomligt trist, tråkigt och dötrist och alldeles alldeles ...UNDERBART... :) Kul för en gamling som mej å läsa om vad du håller på me'

Gustaf I sa...

Man kommer långt med ödmjukhet-frimodighet och en gnutta galenskap!

A sa...

Kul! Är också nere i Spanien nu. Hoppas ni får trevliga dagar!